Lezen in de vakantie? Echt niet!

Althans niet heel intensief. Dat krijg ik er echt niet in bij mijn kinderen. Ik mag al blij zijn als ze wat bladeren door die nieuwe stripboekjes die ik voor ze heb gekocht. En dan maar hopen dat ze het boek van de bibliotheek bekijken.

Herken jij dit? Dan heb ik een tof programma voor je! Je kunt dit naast het lezen inzetten om op een speelse, creatieve manier toch met letters bezig te zijn.

Mijn naam is Jessica Wiekeraad. Ik ben kindercoach in mijn praktijk Jes I Can Coaching. Hier begeleid ik kinderen naar oa meer zelfvertrouwen. Dit gebeurt vaak op een speelse en creatieve wijze. Ook begeleid ik moeders naar een stevige basis binnen het gezin. Dit doe ik veelal online op de JICC Academy. En nu komen deze 2 samen op de JICC Academy. Want dit is de uitgelezen plek om veel kinderen en hun ouders te bereiken.

Naast mijn superleuke werk ben ik ook moeder van een zoon en een dochter. Beide dyslectisch. Dit is niet zo bijzonder, maar kan met het thuis lezen best lastig zijn. Net als bij heel veel kinderen, ook zonder dyslexie. Helemaal als die 6 weken vakantie er aan zit te komen.

Herken jij dit ook?

* Je hoort de leerkracht roepen ‘lekker blijven lezen in vakantie!’ En je moet direct even slikken.

* Je loopt verloren in de bibliotheek, op zoek naar HET leesboek.

* En maar achter je zoon of dochter aan gaan. Ga je nog even lezen?

* Hier wordt je overigens geen leukere moeder van.

* Je ligt ‘s avonds nog in bed bij je zoon of dochter voor te lezen.

 

 

Lezen in de vakantie? Echt wel!

Dat dit een lastig onderwerp is voor kinderen (en hun ouders) weten we allemaal. We weten dat het moet, dat het goed is voor de ontwikkeling van de kids. Maar we gunnen ze ook de rust en vooral geen discussies in de vakantie. Ze hebben immers al zo hard moeten werken.

Hoe dan?

Ik weet het… Het lijkt een onmogelijke opgave. Maar ik heb voor jou de oplossing. Wat dacht je van super leuke opdrachten en activiteiten, waarbij je toch stiekem de ontwikkeling van het lezen stimuleert? Het kan! En het leuke is je doet het ook nog eens samen. Win-win situatie!

Hoe voeg je dit alles samen en kunnen ze toch met letters bezig zijn in de vakantie?

Vanuit mijn oogpunt als moeder heb ik gekeken naar gezellige activiteiten in huiselijke sfeer die jullie bij elkaar brengt.
Gedurende de ontwikkeling van het programma is mijn creatieve kant extra geprikkeld en heb ik leuke opdrachten en activiteiten verzameld.
Speciaal gericht op de kinderen van het basisonderwijs die al kunnen lezen. Het is belangrijk dat ze de letters al goed kennen en in zijn voor het creatieve samenzijn. Uiteraard kunnen de brugklassers ook meedoen, dit afhankelijk van hoe hun pet staat. Als jouw kind in is voor gezellige creatieve momentjes zou ik het programma echt aanraden.

Al een beetje nieuwsgierig naar de activiteiten? Onderaan deze pagina staat er alvast 1 voor je klaar.

Wat geven deze momenten?

* Geen gezeur over lezen, maar tijd voor gezelligheid aan tafel.

* Hierdoor ben je zelf ook een stuk relaxter.

* Er ligt veel minder druk op het echte boeken lezen.

* Geen stickervel aan de koelkast om af te vinken wanneer ze hebben gelezen.

* Soms samen, maar sommige opdrachten kunnen ze echt alleen.

* Heb jij even tijd voor jezelf.

* De creativiteit wordt ook gestimuleerd.

* Je hoeft niet in te zitten over wat je vandaag weer eens moet doen, want de activiteiten druppelen je mailbox binnen.

Het programma staat voor je klaar. Gedurende 5 weken, op maandag en op donderdag, ontvang een leuke activiteit of opdracht. In totaal dus 10 opdrachten. Je kunt zelf inplannen wanneer je deze wilt of kunt gaan uitvoeren. Het is helemaal aan jou.
Ik heb het bewust niet in 1 pakket gestopt, omdat ik dan bang ben dat het vergeten wordt. Op deze manier ontvang je  in ieder geval 2x per week een ‘reminder’ inclusief een nieuwe opdracht.
Je koopt hem voor het prijsje van €17,50.
Dat is nog geen Magnum ijsje per week of een raketje per opdracht.

 

Benodigdheden om eventueel in te pakken.

3 dobbelstenen, pen en kleurpotloden, telefoon of laptop.
In de eerste mail ontvang je 2 formulieren die je alvast kunt printen, zodat ze mee kunnen op vakantie.

Doe je mee?

Kies de datum wanneer jij de eerste mail wilt ontvangen.

Alvast een leuke activiteit, gratis en voor niets.

Met dit lekkere weer gaan we al weer meer naar buiten. Ga met elkaar de natuur in. Ga op zoek naar letters. Welke letter zie je in het blaadje?
Zie ik nou een letter T in die gevallen tak?
O kijk! Een hartje in die boom!
Kijk eens of je je naam kunt vinden. Maak foto’s van de gevonden letters. Print ze uit. En plak ze op een mooi papier.

Supertof naambord!

Heel veel plezier in de natuur!

Vragen?

Heb je nog vragen over mijn  programma? Neem dan gerust contact met mij op. Mail naar jesican@live.nl.
Ben je na afloop van het programma niet tevreden over de opdrachten en activiteiten. Mail me gerust en ik stort je je geïnvesteerde geld terug.

Groet-Jes!

Jessica Wiekeraad,

Jes I Can Coaching
JICC Academy
‘Just a MOMent’ besloten facebookgroep voor moeders